- Mąkę kokosową, płatki owsiane, jajko, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną, masło, oraz połowę erytrolu wrzuć do miski i zagnieć na ciastko.
- Z gotowego ciasta uformuj kuleczki. Następnie spłaszcz je tworząc placka. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciastka piecz przez około 15 minut.
- Daktyle zalej odrobiną wrzątku. Poczekaj chwilę, aż zmiękną. Posiekaj na bardzo drobno, aż powstanie "papka". Dodaj olej i wymieszaj.
- Do garnuszka wrzuć połamaną czekoladę, resztę erytrolu oraz mleko. Całość rozpuść na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Odstaw do ostygnięcia.
- Na ciasteczka ułóż masę daktylową, pokruszone orzechy oraz czekoladę.
- Gotowe ciasteczka włóż na godzinę do lodówki.
Z podanych wartości wyjdzie około 6 ciastek.