Składniki


  • Cebula

    50g


  • Curry w proszku

    1g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Kasza gryczana prażona

    80g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Papryka w proszku wędzona ostra

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Sól

    1g


  • Udo z kurczaka bez skóry i kości

    130g


  • Woda

    20g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    625


  • Węglowodany (g):

    73.09


  • Białko (g):

    36.17


  • Tłuszcz (g):

    24.15

Filet z udka kurczaka z kaszą gryczaną

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Udko z kurczaka pokroj w paski i dopraw przyprawami.
  3. Cebulę pokrój w paski i usmaż ją na rozgrzanej oliwie.
  4. Gdy cebula bedzie zarumieniona dodaj mięso. Smaż z każdej strony.
  5. Pokrój w paski paprykę, dodaj do mięsa. Podlej całość wodą. Smaż jeszcze kilka minut.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Filet z udka kurczaka z kaszą gryczaną
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu