Składniki


  • Awokado

    40g


  • Komosa ryżowa - Quinoa

    70g


  • Krewetki

    100g


  • Ogórek zielony

    50g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pomidor czerwony

    50g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    512


  • Węglowodany (g):

    52.08


  • Białko (g):

    31.55


  • Tłuszcz (g):

    20.78

Krewetki z quinoa

25 min

Sposób przygotowania:

  1. Quinoa ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Awokado, pomidora i ogórka pokrój w kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej krewetki - około 2 minut z każdej strony.
  4. Dopraw solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem.
  5. Na talerzu połóż ugotowaną quinoa, na niej krewetki, obok wyłóż awokado, ogórka i pomidora - skrop je oliwą, dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Krewetki z quinoa
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu