Składniki


  • Cebula

    50g


  • Cząber mielony

    1g


  • Kapusta czerwona

    130g


  • Kasza gryczana prażona

    60g


  • Majeranek suszony

    1g


  • Marchewka

    60g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    190g


  • Sól

    1g


  • Woda

    40g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    662


  • Węglowodany (g):

    66.9


  • Białko (g):

    63.58


  • Tłuszcz (g):

    18.97

Kurczak z kaszą gryczaną i warzywami

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce, a cebulę pokrój w piórka.
  3. Pierś z kurczaka pokrój w mniejsze kawałki - na przykład w kostkę, następnie oprósz je przyprawami.
  4. Smaż mięso na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony aż do zrumienienia.
  5. Na patelnię, na której smażone było mięso, wrzuć cebulę, kapustę i marchewkę. Podlej wodą, duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw solą i pieprzem.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kurczak z kaszą gryczaną i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu