Składniki


  • Curry w proszku

    1g


  • Fasola szparagowa zielona

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    100g


  • Papryka w proszku wędzona ostra

    1g


  • Pieczarki

    100g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    210g


  • Ryż jaśminowy biały

    40g


  • Sos sojowy

    10g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    623


  • Węglowodany (g):

    49.81


  • Białko (g):

    68.32


  • Tłuszcz (g):

    18.97

Kurczak z ryżem jaśminowym i warzywami

45 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż jaśminowy ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  2. W osolonej wodzie gotuj fasolkę szparagową do miękkości.
  3. Mięso pokrój w mniejsze kawałki, oprósz przyprawami, następnie smaż na rozgrzanej oliwie po kilka minut z każdej strony.
  4. Po zdjęciu z patelni mięsa podsmaż na niej pieczarki i paprykę, na końcu dodaj ugotowaną wcześniej fasolkę szparagową.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kurczak z ryżem jaśminowym i warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu