Składniki


  • Bazylia suszona

    1g


  • Cebula

    50g


  • Cukinia

    100g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Makaron z zielonego groszku

    100g


  • Oliwa, olej z oliwek

    5g


  • Oliwki

    15g


  • Oregano suszone

    1g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Pomidorki koktajlowe

    100g


  • Ser kozi twardy

    25g


  • Sól

    1g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    545


  • Węglowodany (g):

    66.25


  • Białko (g):

    32.87


  • Tłuszcz (g):

    15.99

Makaron z zielonego groszku z warzywami i serem kozim

30 min

Sposób przygotowania:

  1. Makaron z zielonego groszku ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzanej oliwie podsmaż pokrojoną drobno cebulę.
  3. Do zarumienionej cebuli dodaj pokrojoną w ćwiarki cukinię i smaż około 4 minut.
  4. Dodaj pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i oliwki.
  5. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, oregano i bazylią.
  6. Do tak przygotowanych warzyw dodaj ugotowany makaron i pokruszony ser kozi.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Makaron z zielonego groszku z warzywami i serem kozim
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu