Składniki


  • Cebula

    30g


  • Cukinia

    50g


  • Czosnek w proszku

    1g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka słodka czerwona

    50g


  • Pieprz czarny

    1g


  • Ryż brązowy długoziarnisty

    80g


  • Sól

    1g


  • Wieprzowina - szynka surowa

    100g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    666


  • Węglowodany (g):

    69.74


  • Białko (g):

    25.16


  • Tłuszcz (g):

    31.81

Wieprzowina z warzywami

60 min

Sposób przygotowania:

  1. Ryż brązowy ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj drobno pokrojoną cebulę.
  3. Dodaj mięso mielone i smaż, aż do momentu gdy bedzie zrumienione.
  4. Dodaj pokrojoną paprykę i cukinię. Smaż by warzywa lekko zmiękły, w razie potrzeby dodaj trochę wody.
  5. Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem i papryką wędzoną.
  6. Na talerz wyłóż ryż, a na nim mięso z warzywami.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Wieprzowina z warzywami
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu