Składniki


  • Cebula

    10g


  • Fasola konserwowa biała

    90g


  • Kasza gryczana nieprażona biała

    80g


  • Kukurydza konserwowa

    20g


  • Oliwa, olej z oliwek

    10g


  • Papryka w proszku wędzona ostra

    1g


  • Pierś z kurczaka bez skóry

    150g


  • Woda

    20g

Wartości odżywcze


  • Energia (kcal):

    704


  • Węglowodany (g):

    75.11


  • Białko (g):

    58.85


  • Tłuszcz (g):

    18.21

Kurczak z kaszą gryczaną białą, fasolą i kukurydzą

40 min

Sposób przygotowania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka pokrój na mniejsze kawałki: w kostkę lub paski. Oprósz przyprawami. Smaż kilka minut na rozgrzanej oliwie, dodaj cebulę.
  3. Gdy kurczak będzie rumiany dodaj fasolę i kukurydzę. W razie potrzeby podlej wodą.
  4. Podawaj kaszę ze składnikami z patelni.
Dodaj do dziennikaPowrót

Aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności aplikacji załóż konto

Zarejestruj się
Kurczak z kaszą gryczaną białą, fasolą i kukurydzą
Najnowsze przepisy:

Zapisz się do Newslettera Asystenta Żywienia

Już teraz zapisz się do Newslettera i otrzymuj najświeższe informacje o nowych funkcjonalnościach i akcjach promocyjnych. Nie będziemy nachalni.

Jak to działa?

© 2025 Asystent Żywienia. Wszelkie prawa zastrzeżone.Polityka PrywatnościWarunki korzystania z serwisu